Oplægget: Stoffer og misbrug

Billede af bord med narkotiske stoffer

I Danmark er alle euforiserende stoffer forbudt ved lov

Alle har en holdning og en mening om stoffer og misbrug. I Danmark er alle euforiserende stoffer forbudt ved lov. I mange år tillod man tidligere stofmisbrugere at undervise børn og unge om risikoen ved at bruge stoffer. Undersøgelser har dog vist, at denne undervisning desværre skabte mere interesse end afsky.

Jeg er som politimand kritisk overfor stoffer, fordi jeg hver dag ser ulykkelige mennesker, der sidder uhjælpeligt fast i stofmisbrug. Jeg vil gerne bidrage til, at så mange børn og unge som muligt ikke får deres liv ødelagt af stoffer. Jeg har derfor udviklet oplægget ’Stofmisbrug’, som i stedet for undervisning af børnene skal undervise deres forældre. Forældres holdning er afsmittende på børnene, og ved at ruste forældrene til at tale med børnene om stoffer får børnene en naturlig kilde til kritisk viden om stoffer.

Oplægget ’Stoffer og misbrug’ er lavet i samarbejde med eks-misbruger Cenia og anæstesilæge Ninna Bo Kronborg. Begge vil i oplægget dele deres viden, erfaring og advarsler angående brug af stoffer.

Jeg vil fortælle om mine, som politimand, erfaringer med stoffer. Jeg vil fortælle om lovgivning, brug, bivirkninger samt stoffernes historie. Alt dette skal skabe en større viden og forståelse for, hvad stoffer er i dag, hvilke symptomer forældrene skal være opmærksomme på, samt hvilke konsekvenser det får for børn og unge, hvis de vælger et liv med stoffer.

Ring til os

Vi samarbejder med en lang række personer, specialister og virksomheder
inden for det kriminalpræventive område